Geschreven door Tineke

€5000 voor KU Leuven

 

18 november 2017, studiedag en uitreiking van cheque €5000 aan KU Leuven

 

"Help mijn kind heeft scoliose" en "Psychologische problemen op tijd zien wat er mee doen" blokletterde onze flyer ter aankondiging van de tweede Vecarfa-studiedag.
En op zaterdagochtend 18 november mocht de refter van SMIKS in Tremelo dan ook een dertigtal gegadigden ontvangen om deze lezingen bij te wonen en achteraf ook nog een interactieve sessie met Prof. Ann Swillen. 
Toegegeven, de opkomst ligt iets lager dan vorig jaar, maar desalniettemin wordt er gezellig gekeuveld bij een kopje koffie en thee. Er zijn voorzichtige eerste kennismaking en hartelijke begroetingen van weerzien alvorens we beginnen aan de lezingen van de voormiddag.
En de eerste lezing wordt voorafgegaan door de uitreiking van een cheque van €5000 aan Ann Swillen, voor de opstart van een project aan de KU Leuven rond het bevorderen van sociale contacten (en het verminderen van sociale angst) bij kinderen en jongeren met 22q11 DS. Het was met gepaste trots dat we deze cheque mochten overhandigen en dat we natuurlijk ook iedereen die zijn steentje bijdroeg vorig jaar mogen bedanken. Want zowel de inspanningen en opbrengsten van onze spaghettidag en de acties van de Warmste Week zorgden ervoor dat we €5000 van onze bankrekening mochten halen om dit project mee te helpen financieren. 

De studiedag was leerrijk, soms confronterend en andere keren weer zeer herkenbaar. Het is een manier om in interactie te gaan met verschillende vakgebieden, maar vooral ook met elkaar. Ervaringen delen en informatie vergaren. 
We zullen de presentaties beschikbaar maken voor iedereen zodra we ze zelf ontvangen hebben. 

We hopen jullie volgend jaar massaal te mogen begroeten op onze 2018-studiedag! 

 

Laat je boodschap achter

Verstuur je boodschap als gast

0
Voorwaarden.

Boodschap